Voor Skaters > Hoe krijg je een Skatepark in Jouw Gemeente?

De belangrijkste tips op een rijtje.

Vorm samen een kerngroep

Vorm samen een kerngroep en zorg dat jouw droom een gezamenlijke droom wordt. Verzamel zo veel mogelijk lokale skaters en eventueel ook al andere partijen om je heen die zich voor jullie gezamenlijke droom willen inzetten.

Start Promotie

Promoot jullie gezamenlijke droom voor meer draagvlak.Maak bijvoorbeeld een facebook page aan waar fans bij elkaar kunnen komen. En promoot alles actief. Niet alleen online, maar bijvoorbeeld ook met flyers in je lokale skatezaak.

Media aandacht

Zorg voor positieve media-aandacht. Benader de lokale media en zorg dat jullie plan worden opgepikt. Op deze manier komt jullie plan ook zo snel mogelijk onder de aandacht bij de gemeente.

Overtuig de gemeente

Maak een afspraak en zorg naast een goed plan ook voor een goede presentatie. Maak met de presentatie in ieder geval duidelijk waarom een skatepark een aanwinst is voor de gemeente.

Zoek sponsors

Ga met iedereen in de kerngroep op zoek naar partijen die jullie droom willen steunen. Alle kleine beetjes helpen hierbij!

Vraag gerust om hulp van Plywood

Met onze ervaring en ons netwerk kunnen we je met meer dingen helpen dan je misschien denkt. Zo kunnen we bijvoorbeeld helpen om de juiste mensen van de gemeente aan tafel te krijgen.

Laat zien dat jullie behoefte echt leeft

Bijvoorbeeld door het opzetten van een wedstrijd of evenement of door het zelf plaatsen van een mobiele miniramp. Allemaal dingen die kunnen helpen om meer aandacht te krijgen voor de behoefte aan een skatepark in jullie gemeente.

Blijf ‘constructief’ met alle partijen in gesprek

Heeft de gemeente eenmaal ingestemd om te luisteren en mee te denken? Dan kunnen we samen starten met concept-ontwerpen waarvoor jullie wensen het uitgangspunt vormen. Zorg in ieder geval dat van uitstel geen ‘afstel’ komt en blijf in gesprek!