Ontwerpen en bouwen van skateparken, skatetoestellen en skateparken

Onze ‘core business’ is het realiseren van skatebanen, zowel houten als in-situ (spuitbeton) skateparken. We zijn hierbij sterk in het creatieve en het constructieve proces, van eerste ontwerp tot en met de daadwerkelijke aanleg. Samen met landschapsarchitecten streven we ernaar om ieder park perfect in het plaatselijke straatbeeld te laten passen. Dit betekent dat ieder Plywood skatepark uniek en allesbehalve ‘prefab’ is, ongeacht het budget!

Wat maakt onze in-situ skateparken uniek?

In-situ is Latijn voor ‘ter plekke’. Al onze in-situ skateparken worden volledig met de hand naar de locatie gevormd, zodat ze letterlijk en figuurlijk naadloos in de omgeving opgaan. Het beton wordt met hoge druk op zijn plaats gespoten en daarna handmatig afgewerkt.

De belangrijkste voordelen van een in-situ skatepark

  • Alle gewenste vormen en formaten zijn mogelijk
  • De massief verweven bewapende fundering kan nergens verzakken
  • Niet gevoelig voor vandalisme
  • Elk park is uniek!

Veiligheidseisen en Regelgeving.

Elk park ondergaat een keuring vooraf EN een eindkeuring voor de opening. Alle parken in Nederland moeten voldoen aan de NEN 14974 norm voor speeltoestellen. Binnen dit bestek staan de richtlijnen omschreven waar een skatepark aan moet voldoen.

Adviseren van alle belanghebbenden

Dankzij onze jarenlange ervaring en onze uitgebreide know-how kunnen we gericht adviseren hoe een skatepark er anno nu uit hoort te zien en hoe dit tot stand komt. Ook kunnen we bestaande skateparken keuren aan de hand van de momenteel wettelijk geldende veiligheidseisen. We beschikken over een groot netwerk van gepassioneerde mensen die net zo flexibel en net zo benaderbaar zijn als wijzelf! De skateboardscene is veel toegankelijker dan veel mensen denken, waardoor de juiste partijen altijd bij elkaar te brengen zijn.

Voor skaters >

Voor gemeenten >

Voor iedereen >

Organiseren van evenementen, demo’s en workshops

De laatste jaren heeft Plywood de meest uiteenlopende events georganiseerd. Bijvoorbeeld nationale wedstrijden in skateparken, maar ook grotere events op internationaal niveau. Daarnaast hebben we een breed arsenaal aan demorijders en verzorgen we workshops op het gebied van ‘street culture’, met naast skateboard workshops bijvoorbeeld ook graffiti workshops.

Voorbeelden van evenementen >

Breda Cup 2008 /2009 >
King of the Spot EK >
Game of Skate voorrondes >
Shred the Red >
NK miniramp 2013 >
Another Skate of Mind >

Verhuren van materialen

Plywood verhuurt verschillende obstakels die individueel kunnen worden gebruikt voor kleinere evenementen OF aan elkaar kunnen worden gekoppeld voor grotere evenementen.

MINIRAMP VERHUUR

Met zijn hoogte van 1 meter is deze miniramp heel universeel inzetbaar. Hij kan creatief gebruikt worden door zowel beginnende als gevorderde skaters.

Meer info

Plywood-constructions-skateboard-skateparks-miniramp-01Dit is een mini-ramp 6 meter breed een geschikt op ieder middel tot groot event

Deze mini-ramp is een goed obstakel voor demo`s door zijn hoogte van 1.20 m kan hij zowel creatief gebruikt worden door een beginner als gevorderden skateboarder / inliner. Tevens worden onze miniramps vaak gebruikt voor de beginnende skaters om ze kennis te laten maken met de skatesport en de flow van het boarden te ervaren De mini ramp in samenstelling met bijvoorbeeld een DJ Boot en/of Demo team uitermate geschikt voor kleine events en krijgt de ramp de aandacht die hij verdient . AfmetingPlywood-constructions-skateboard-skateparks-miniramp-03

HALFPIPE VERHUUR

Een halfpipe is een goed obstakel voor bijvoorbeeld demo’s. Door zijn grote omvang is het een eyecatcher op elk evenement!

Meer info

Plywood-constructions-skateboard-skateparks-halfpipe-01Dit is een Half pipe van maar liefst 8 meter breed

Deze half pipe is een goed obstakel voor ook demo`s door zijn grote omvang is het een eyecatcher op elk event. Door zijn hoogte van 1.20 m kan hij zowel creatief gebruikt worden door een beginner als gevorderden skateboarder / inliner. De Half pipe in samenstelling met de DJ Boot maakt een Demo af ,naast een spectaculaire demo zorgen we voor commentaar en muzikale bijdrage van het DJ-Team tijdens een Demo of Vrij skaten AfmetingPlywood-constructions-skateboard-skateparks-halfpipe-verhuur-01

MEGARAMP VERHUUR

Met deze ‘monster build’ hebben we onze eigen droom werkelijkheid gemaakt: een portable ramp van maar liefst 15 meter lang!

Meer info

Plywood-constructions-skateboard-skateparks-megaramp-divLogica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.

Dit Geld ook voor de realisatie van de Plywood portable ramp .Door de komst van de maar liefst 15 meter lange ramp is hij bijna uniek in Europa .Plywood heeft van haar droom werkelijkheid gemaakt en deze ramp in 2011 gerealiseerdPlywood-constructions-skateboard-skateparks-megaramp-afm

STREET COURSE | VERHUUR

Met deze verschillende obstakels, waaronder curbs, quarters en funboxen, stel je eenvoudig je eigen straatparcours samen!

Meer info

Plywood-constructions-skateboard-skateparks-street-divStel uw eigen street cours samen van rails tot Funboxen

De Steet cours is los samen te stellen zo hebben we verschillende obstakels pakket samengesteld zodat het bij elke typ skater in de smaak valt de obstakels varieren van curbs tot quarters . AfmetingenPlywood-constructions-skateboard-skateparks-street-afm