Ontwerpen en bouwen van skateparken, skatetoestellen en skateparken

Onze ‘core business’ is het realiseren van skatebanen, zowel houten als in-situ (spuitbeton) skateparken. We zijn hierbij sterk in het creatieve en het constructieve proces, van eerste ontwerp tot en met de daadwerkelijke aanleg. Samen met landschapsarchitecten streven we ernaar om ieder park perfect in het plaatselijke straatbeeld te laten passen. Dit betekent dat ieder Plywood skatepark uniek en allesbehalve ‘prefab’ is, ongeacht het budget!

Wat maakt onze in-situ skateparken uniek?

In-situ is Latijn voor ‘ter plekke’. Al onze in-situ skateparken worden volledig met de hand naar de locatie gevormd, zodat ze letterlijk en figuurlijk naadloos in de omgeving opgaan. Het beton wordt met hoge druk op zijn plaats gespoten en daarna handmatig afgewerkt.

De belangrijkste voordelen van een in-situ skatepark

  • Alle gewenste vormen en formaten zijn mogelijk
  • De massief verweven bewapende fundering kan nergens verzakken
  • Niet gevoelig voor vandalisme
  • Elk park is uniek!

Plywood zorgt dat elk gerealiseerd skatepark volledig voldoet aan de veiligheideisen en regelgeving. Elk park ondergaat een keuring vooraf EN een eindkeuring voor de opening. Alle parken in Nederland moeten voldoen aan de NEN 14974 norm voor speeltoestellen. Binnen dit bestek staan de richtlijnen omschreven waar een skatepark aan moet voldoen.

Hieronder een aantal voorbeelden van gerealiseerde projecten

Ladybird | Tilburg

Initiatiefnemer Hans van Dorssen heeft ons betrokken bij de realisatie van het nieuwe indoor Skatepark in Tilburg. Het skatepark werd volledig verhuisd naar de nieuwe locatie, NS Plein in Tilburg.

Het nieuwe skatepark bevat een wedstrijd course, een street course en een kids park.

Pier 15 | Breda

In Breda bouwden we een oude fabrieksloods in 4 maanden om naar een skatepark van internationale allure. Naast het indoor park verzorgden we ook de inrichting van het hele gebouw, inclusief de bar.

Cons Project | Amsterdam

De roze tanker in Amsterdam werd in 2 weken omgebouwd in een DIY skatepark . Deze mix van art, music en skateboarding creëerden we in samenwerking met artists Mick Johan en Michael Groenewegen.